tirsdag 29. januar 2008

Ivar Egeberg og Kjell O. Kran

"Se der er det en kran. Det er vel ikke Kjell O.?" Noko slik ordla Jon Herwig Carlsen seg for nokre år sidan under eit verdscuprenn i skiskyting. Det var ei kran i bakgrunnen.

No er Kjell O. i retten som vitne. Ivar Egeberg fekk sparken frå Idrettsforbundet for mange år sidan på grunn av dårleg økonomi. No vil han ha litt løn og rente og dekte saksomkostingar.

Norsk idretts økonomi kan det skrivast mange bøker om, det er alltid eit stridstema, enten for lite i overføring, for få sponsorar eller noko. Ein regel er at ein ikkje burde bruke meir enn ein har. Men det er vel i norsk idrett eit ukjent omgrep.

Fotballklubbane var for nokre år sidan på randen av konkurs. Særforbund har slitt i mange år. Olympiatoppen må kutte. Same leksa om att.

At Egeberg vil ha litt oppreising for måten han måtte gå på er forståeleg. Det var heller ikkje gull og grøne skogar han forlanga, 375 000 pluss renter og saksomkostingar.

No er det sikkert mykje her som eg ikkje kjenner til. Men Egeberg var i Idrettsforbundet på ei tid det IT-bølgja var på topp - og sprakk. Det var vedtatt flytting til Ullevaal Stadion og så bortetter. Han var heller ikkje åleine, og om ein mann skulle kunne greie å ruinere norsk idrett slik ein kan få kjensle av i media, då er det vel organiseringa i norsk idrett som har eit problem. Det vil sjølvsagt ikkje frikjenne Egeberg.

Kven som har rett og kven som ikkje har det får me vel vete i retten. Snart.

Inntil vidare, Kjell O. er ei kran, Egeberg ein restaurant. Eg er svolten.



NA24

Ingen kommentarer: