mandag 5. mai 2008

Kuk og anna. Jonevret og Andresen - og Rønsen


Martin Andresen framstod i går som den han tidlegare også har utgitt seg for å vere, ein lurvete fyr utan mykje ære i behold.

Greitt nok, Kjell Jonevret, Moldes trenar, ville ikkje at ballen skulle raskt i spel når Vålerenga fekk innkast ti minutt før slutt. Vålerenga ligg under 2-1 og vil i angrep.

Fortel meg ikkje at Martin Andresen ikkje hadde gjort det same sjølv.

Men så kjem Andresen med orda som har fylt pressa i dag: "Din jævla kuk".

Skal dette vere kuken til Jonevret?

Slik blir sagt, her er det berre nokre vesentlege forskjellar frå det som er vanleg. Martin Andresen er ingen "vanleg" spelar. Han er trenar og manager og alt mogleg i Vålerenga. Det er han som folk skal sjå opp til (korleis dei skal gjere det får vere deira problem).

Det er mange ungdommar i Vålerenga som får med seg at frå no av er presedensen i Vålerenga at det er lov å kalle trenaren til motstandaren "ein jævla kuk".

Og Arild Rønsen, sjølverklært Vålerenga-patriot heng seg på. Han gjer Jonevret tipset at han kan byrje å bruke ord som fitte og fuck (som han ikkje skriv ut i fulltekst). Og hore og alt mogleg. Så Rønsen har det same lavmålet som Andresen?

Og så Vålerenga, då. Klubben som er så stolt for sitt anti-rasistiske arbeid. Ut med mobbing og mini-Klan (som er eit bra tilbod, dei burde kanskje ikkje bli plassert rett ved bortefansen, men det får gå).

Andressen burde, i staden for å seie at han ikkje angra, fulgt Valebroks lov: "Når du trakker i salaten, bli ståande."



Dagbladet 1, 2,

1 kommentar:

Anonym sa...

I kampens hete sies det mye. Det er ikke noe man selv kan kontrollere når det er liten tid igjen, og man blir irritert på en slik måte. Når Molde fra første stund begynte å drøye ved Jan Kjell Larsen, og de fortsetter med det, ved blant annet å falle som fluer hvert minutt, og bli liggende i flere.

At Jonevret ikke tar med hendelsen som oppsto i sitt utspill til TV2 er patetisk, rett og slett.