fredag 29. februar 2008

31 år på gress. Og lag som drikker sammen, vinner sammen


Eg gler meg til å lese ei bok som kjem ut snart. "31 år på gress" er første romanen til Arild Stavrum og handlar om spissen Joackim frå Oslo som spelar fotball. Etter kvart blir han også toppskårar i eliteserien for Molde (noko ingen Molde-spelar har greidd sidan 1974 og 1976, Jan Fuglset og Odd Berg).

Boka har allereie skapt furore i Molde-traktane. Avisa Romsdals Budstikke er full av innlegg. Debatten er i gang. Og det nesten to veker før boka kjem ut.

Eg har trua på Arild Stavrum som forfattar, han har fleire gonger tidlegare vist at han har ei skarp penn, mellom anna gjennom sine innlegg i Aftenposten. Dei var også med på å skape debatt, som då han skreiv at Rosenborg hadde fått seriemeisterskapet av NFF eller kva det var. Han har alltid sagt kva han meiner.


   TEKST


Som trenar var han også fargerik. Espen Silseth er i dag intervjua i RB der han kallar Stavrum for "ein feig klovn". Så er jo Silseth meir kjent som campingvognselgar enn fotballdirektør... Det verste er jo at Silseth ikkje er nøgd med forma til Stavrum då han kom til Molde før sesongen 2003. Hallo, det var jo han som henta Stavrum til klubben!

– Han må vel skrive om andre enn seg selv. Å lese en bok om fotballspilleren Stavrum, ville vel vært kjedeligere enn å se maling tørke, sier Silseth lakonisk. (RB)

Så feil kan ein ta, Silseth. Det er, om du liker det eller ei, alltid noko som skjer der Stavrum er.

Morten Bakke, tidenes sisteskanse i Molde stadfestar nokre utsagn i Dagbladet. Åge Hareide skal ha sagt at lag som drikk saman også vinn saman. Om det er det som er suksessoppskrifta i Molde er det på tide med ei real fest.

Men då skal ein ikkje køyre heim...

Eg er spent på den boka!


Ingen kommentarer: