onsdag 2. april 2008

Favorisering av Rosenborg? II


No har Arild Stavrum fått tyn i mange år frå ulike hold for at han meiner at Rosenborg blir favorisert på Lerkendal. Kva skjedde så på mandag? Rosenborg vann, men burde fått ein mann utvist og straffe imot. Men det skjedde sjølvsagt ikkje.


Det artige er jo at tidlegare Rosenborg-spelar Ståle Stensaas går no ut og seier at det vart omsnakka i Rosenborg-miljøet at dei vart favorisert. Så dei er klar over det, der oppe? Forrestan, det er jo så openlyst at det skal godt gjerast å oversjå dette faktumet.

Stavrum har jo også tidlegare hevda at Rosenborg har blitt tildømt fleire seriegull, nettopp fordi laget er blitt favorisert på Lerkendal. Han skriv til og med om det i boka si, "31 år på gress". I boka blir Molde tildelt straffe mot Rosenborg, og dommaren står perpleks og lurer på kva han eigentleg har gjort.

Me får håpe at det blir ein slutt på denne idiotien. Men eg er redd det ikkje har skjedd for siste gong.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dere er alle baru sjalu på nordens beste fotballag... patetisk! Nå skulle jo også RBK hatt 1 straffe til mot Lyn...

Anonym sa...

1 straffe i tilleg til den ene som Aas ble tildelt ja, stemmmer det;)

Anonym sa...

Jeg kunne godt tenkt meg en ordentlig analyse av dette, det kommer hele tiden påstander. Norges Fotball Forbund har kanskje rapporter fra de ulike kampene, og det meste er vel dokumentert via TV idag? Dette kunne vært "mat" for en bredt sammensatt gruppe av sosiologi/samfunns studenter kanskje?

Jeg er helt enig at Kvarme skulle vært utvist i Lyn kampen. Men at dommeren var noe bedre/verre for det ene laget for øvrig, synes jeg virker søkt.

Følg med Henning Berg resten av sesongen: Kan hende han vil fokusere på dommeren i brorparten av de tapte kampene? Og som oss suppurtere og mange andre trenere, stå bak "vårt" lag enten dommeren er for snill eller for slem mot dem?

Trenere og ledere opp igjennom systemet burde jobbe aktivt med å disiplinere lagene sine, og holde seg for gode til å rakke ned på dommerne.

Anonym sa...

Denne påstanden om favorisering medfører riktighet. RBK ble favorisert som **** på 90-tallet og 2000-tallet helt til de raknet for noen år tilbake. Dommerene føler vel at de ikke trenger å beskytte de lengre nå som de har blitt et middelmådig lag i norsk serie.