mandag 31. mars 2008

Lukke til, Ronny Nilsen


Friidretten har fått seg ein ny sportssjef, det er den gamle spydkastaren Ronny Nilsen. Å kalle han det gamle spydesset ville vel vere å ta for hardt i - sjølv om han var god var han aldri best. Egil Danielsen, Trine Hattestad og Andreas Thorkildsen har vel alle betre prestasjonar (alle har OL-gull).

Han skal ta over etter Kjetil Tømmernes som har hatt jobben i mange år og gjort ein god jobb. Han har vore sjef sidan 2002, og på dei seks åra har Norge tatt OL-gull i friidrett, samt at det no er fullt av unge talentfulle utøvarar på veg opp, både i sprint og langdistanse.


Nilsen har også ei god utdanning, om enn ikkje direkte relevant til den nye jobben (politi og rettsvitskap), men det er noko med det å studere, du kan tilegne deg kunnskap, noko som kjem til å bli nyttig framover.

Jobben byttar mannskap først etter OL i Kina, men eg reknar med, og håpar, at han får gå ein god skule no framover slik at det ikkje kjem som noko sjokk at han er sjef utpå hausten.

Slik eg ser det er det viktig å fortsette satsinga på ungdommen. Men ein må heller ikkje gløyme dei som er i toppen. Det er i den overgangen mange har vist seg å ikkje greie seg, og det blir ei stor utfordring, altså dei som ligg i gropa mellom å vere store talenter og ikkje har slått heilt igjennom. Greier han å få opp dei, då har han gjort ein manns jobb.


Dagbladet om saka

Ingen kommentarer: