onsdag 21. mai 2008

Jevgenij Pljusjtsjenko i Grand Prix!


Du såg kanskje han på rulleskøyter som var med i det russiske bidraget til Grand Prix i går? Det er ikkje nokon kven som helst - det er Jevgenij Viktorovitsj Pljusjtsjenko.

Han var olympisk meister i kunstløp i Torino, menn singel, i 2006. No bur han i St. Petersburg i ein stille og roleg bydel i nord-vest. Han har vunnet fleire leiligheiter i St. Petersburg dei siste åra og tener mykje gryn på utleie. I Russland er han ein stor kjendis, ein levande Sonja Henie.

Eg fekk mest bakoversleik der eg satt og såg på kassa saman med eit par kompisar og nokon alkoholfrie øl (var for seint ute på butikken og dei hadde ikkje meir lett-øl). Plutseleg står det ein av verdas mest kjente idrettsmenn på ei scene i Grand Prix!


Kunstløp er ein gigantidrett rundt om. Det er vel den idretten i (iallefall) vinter-OL som er mest kultivert, og den har sjåarar som ikkje ser andre ting frå eit OL enn opnings- og avslutningsseremonien.

Men når sant skal seiast, Russland treng vel hjelp frå høgre makter enn ein olympiameister for å vinne Grand Prix i år. Den sangen var heller dårleg.



Ingen kommentarer: