tirsdag 20. mai 2008

Nytt landslagemblem


Dette veit eg ikkje om eg er samd i, Norge har no fått eit nytt landslagemblem som dei skal ha på drakta. Første kamp blir no mot Uruguay på Ullevål.



NFF skriv på sine nettsider at berre 7 av dei 50 beste landslaga nyttar flagget aktivt i landslagemblemet sitt. Og at Norge er det siste med berre flagget. Er det no eit argument for at Norge må gjere som alle andre? Kvifor kan ikkje me vere litt spesielle?

Ikkje er emblemet så fint heller. Det skal vere 11 skjold. Dei symboliserar dei 11 som er på banen (her får me håpe at Norge ikkje får raude kort...)

Skrifta er også til å kritisere. ORGE er skrevet med store bokstavar, medan "n" er liten. Og kva om det kjem ein nynorskbrukar? Håper dei har eit emblem med nOREG også (ja, sjølv meiner eg Norge burde vere godkjent på nynorsk, noko det ikkje er.)

Draken skal vel symbolisere vikingskipa, greitt nok. Fargane er jo frå flagget.



Så får me sjå om det hjelp Norge til å vinne kampen mot Uruguay.

Ane Stangeland Horpestad til høgre i den nye drakta.



4 kommentarer:

Anonym sa...

Enig med deg i at valgt font i NORGE er merkelig, ellers synes jeg ikke emblemet er så verst. Mange fonter som hvor f.eks. stor N ser ut som en liten.

Anonym sa...

Det naturlige ville jo vært å brukt det norske riksvåpenet og som folk har et forhold til, men selfølgelig ikke...det er NFF vi snakker om her, kultur og identitet har aldri vært deres sterke side.

Fredrik Mellem sa...

Dette er det latterligste jeg har sett på lenge, og en MEGET klar indikasjon på at det er rom for rasjonaliseringstiltak i NFF. Fotball er tradisjon og kultur. Du tuller ikke med det.

Unknown sa...

Emblemet ser ut som det holder på å velte eller ikke sitter skikkelig på pga de to "underliggende" emblemene (ses til høyre i emblemet). Dette forstyrrer. unødvendig mye forsøkt pakka inn i et emblem akkurat det. Flagget kunne vert "gjenskapt" med en ekstra hvit stripe rundt hele emblemet evt.

Ser heller ikke at det er noe argument fra NFFs side at vi var de eneste med flagget på brystet.