mandag 17. mars 2008

Beckham, ikkje berre ein vits



Mykje og mangt er sagt om David Beckham. Kan ikkje hugse at nokon har vore like utskjelt som den mannen på ein fotballbane. Men det er greitt, han har gjort alt han kan for å komme i pressa, og har greidd det til fulle.

Ikkje berre er han blitt mote-ikonet med den pistrete stemma. Han skiftar hårsveis oftare enn dei fleste, han vart gift med ei i Spice Girls og slik går soga vidare.

Så er det mange som hevdar at han ikkje har gjort det så bra på banen. At han er oppskrytt og opphausa. Kanskje det. Men du spelar ikkje fast på Manchester Utd. i så mange år utan å vere god. Eller blir solgt til Real Madrid. Eller 99 landskampar, mange som kaptein. Det talar vel enkelt og greitt Becks sak?

Cluet er at ein kan vere som ein er, men hadde han ikkje vore god i fotball hadde ingen brydd seg om resten. Eddie Gustavson er også ei moteløve, men det er det ingen som bryr seg om. Eller? Kanskje fordi han ikkje har 99 kampar for England og har spelt for Real Madrid eller Manchester Utd. Molde, HamKam og Lyn er ikkje det same, med all respekt.

At han har problem i USA, folk pip på han fordi dei ikkje fekk sjå han i ein kamp, Han var skada... Det får vere deira problem. USAianarar forstår seg uansett ikkje på fotball (kva skal få dei interessert no, Pele, Neeskens og gjengen fekk dei heller ikkje interessert). Rart, med tanke på kor mange invandrar som kjem frå fotballinteresserte land burde det gå. Men det gjer det ikkje.

Og om Beckham får kamp nr. 100? Ring Henning Berg og spør korleis det let seg ordne. Eller rett og slett, gå til Lyn, få kampen og overta rolla til Eddie som moteløve.


Dagbladet
Meir om Beckham

Ingen kommentarer: