fredag 13. juni 2008

Pelus leggkramper eller folkets latterkrampe?


Her er pressemeldinga frå NFF om John Pelu. Diplomatisk og fint skrevet, og ikkje minst med respekt for ein leges yrkesstoltheit.

Men om det er Pelu sine leggkramper (ja, i fleirtal) eller om det Norges folk si latterkrampe som blir hugsa, det gjenstår å sjå. Men det var iallefall betimeleg å få krampe der og då.




Pelu frikjent av Doms- og sanksjonsutvalget

Doms- og sanksjonsutvalget konkluderte med at det ikke var grunnlag for å straffe John Pelu for “filming”.

I forrige uke anmeldte styret i NFF Rosenborgs John Pelu til Doms- og sanksjonsutvalget for å ha ”filmet” seg til straffespark. Doms- og sanksjonsutvalget har i dag behandlet saken, og kommet frem til at det ikke var grunnlag for å konkludere med at det var bevisst filming, selv om TV-bildene viser at fallet bar preg av å være et ”villet” fall

I sitt tilsvar til forbundsstyrets anmeldelse, har RBK opplyst at Pelu i den angjeldende situasjon fikk akutt krampe i begge leggene og at dette forårsaket fallet. Påstanden er bekreftet ved erklæring fra lagets lege.


Utvalget fant grunn til å påpeke at det virket noe påfallende at opplysningene om at Pelu fikk krampe i begge leggene, ikke ble fremholdt tidligere.

Utvalget uttaler at en slik opplysning ville ha vært et betimelig innlegg i den mediedebatt som fulgte, hvor episoden ble beskrevet som bevisst filming. Utvalget har imidlertid ikke grunnlag for å trekke legeerklæringen i tvil, da den først forelå.

Utvalget er av den oppfatning at det mest sannsynlige utfall av en situasjon der akutt krampe inntrer i begge leggene, er at man ikke klarer å holde seg oppreist. Eventuell tvil om hvorvidt krampen var den direkte årsak til fallet eller ikke, må etter Doms- og sanksjonsutvalgets vurdering under enhver omstendighet komme Pelu til gode.

På denne bakgrunn, og med henvisning til legeerklæringen, konkluderte Doms- og sanksjonsutvalget med at det ikke dreiet seg om bevisst filming fra Pelus side.

Fotballpresident Sondre Kåfjord tar beslutningen til etterretning.

- Forbundsstyret har anledning til å anke saken, og vi vil bruke helgen på å vurdere om vi skal benytte oss av denne muligheten, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Dagbladet

1 kommentar:

Dag sa...

Er Rosenborgs egen lege habil i dette spørsmålet?

Hvorfor sa ikke Pelu noe til dommeren da ha så at "krampene" han fikk gav Rosenborg et straffespark? Er ikke dette også å lure dommeren? HVorfor ventet han til han selv kunne få en straff med å komme med "sannheten"?

Pelu en fotballsvindler og burde få en straff.