fredag 17. oktober 2008

Spanande til slutt


Så er det snart Tippeliga-innspurt. Og det ser ut til at Stabæk tek det heile i land. Grunnen til det er ikkje at dei kjem til å avgjere det sjølv, men fordi Molde kjem til å vinne borte mot Tromsø til helga og Fredrikstad neste helg.

Det er tre kampar igjen. Stabæk har ei leiing på seks poeng. Ein siger på tre kampar er ikkje noko hokkus pokkus, til og med Aalesund eller HamKam kan greie det. Og med 20 plussmål meir enn Fredrikstad... Du treng ikkje jobbe på SSB for å sjå korleis dette går til slutt.

Men sjølv så syns eg det er litt synd at Stabæk skal vinne serien. Det er faktisk litt småbittert. Her har eg vore fan av Molde i tjue år og vel så det - eit lag som har historiar om den gongen dei nesten vann serien. Hadde det vore tre poeng for siger i 1974 hadde Molde vunnet. Hadde Molde vunnet siste kampen mot Moss i 1987... No skal det komme eit lite lag frå Bærum og vinne heile greia?

Det verste er jo at dei har ein gong ikkje folk på stadion når dei spelar. 5724 er og ser på kampane. Nokre av dei er bortefans, dei kan faktis ta imot ganske mange når det spelar mot Vålerenga, Lillestrøm, Godset eller Fredrikstad. Legg merke til at eg ikkje skreiv Lyn.

Molde har eit snitt på over 2500 meir enn Stabæk. I ein kommune der det nesten ikkje bur folk, med eit lag som har spelt dårleg på heimebane i år og med kringliggjande kommunar utan folk.

Men det er Stabæk som vinn serien. Det er noko feil her.

Eller så er det berre misunning...


Ingen kommentarer: